Италиански щрудел

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
17/11/2012
"Щрудел и то какъв, като страстно обяснение в любов И топка сладолед за охлаждане на страстите "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 905
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се кипват в тенджера с вода. Оставят се на изключен котлон да понабъбнат за около 10 минути. След това ги отцедете и ги нарежете дребно. Смесете ги заедно с марсалата, стафидите, орехите, бадемите и сока от лимона, както и канелата, карамфила и шоколада.

В съд на котлона затоплете леко меда и добавете в него сместа със смокините, като объркате добре с дървена лъжица.

Разстелете една кора и я намажете с разтопеното масло. Подредете така пет кори, слепени с масло. Разпределете отгоре 1/2 от плънката за щрудела и завийте на руло. Сложете рулото в подмазнена тава и пригответе още едно такова руло.

Сложете италианския коледен щрудел да се пече в загряна фурна за около 20 минути.

Консумирайте щрудела топъл или студен, поръсен с пудра захар или гарниран със сладолед подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар