Милинки със сирене и зехтин

preslavpreslavНовак
17/11/2012
"Закуската е най-важното ястие от деня, а в този случай - и най-вкусното "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 202
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Съдът се покрива и се оставя да престои за 10-15 минути, докато се активизира.

В кладенче в пресятото брашно със солта се добавят маята, зехтинът и топлата вода. Замесва се постепенно гладко тесто.

Слага се в намазнена купа, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса до удвояване на обема.

Втасалото тесто се разточва на кора и се маже със зехтин, поръсва се с натрошено сирене и се навива на руло. От рулото се режат парчета с еднаква големина.

Така приготвените милинки се подреждат в подмазнена тава и се слагат в студена фурна. Милинките със сирене се пекат за около 30 минути на 180 градуса.

Изпечените горещи милинки намажете обилно с масло.

Рейтинг

5 5
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар