Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински бъбреци със сос от сушени домати и бира

Свински бъбреци със сос от сушени домати и бира

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Добрият приятел винаги ще те покани на свински бъбреци със сос от сушени домати и бира"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 500 г
  • сушени домати - 100 г (мариновани, в зехтин)
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • бира - 180 - 200 мл
  • бадеми - 2 с.л. смлени
  • галета - 1 с.л.
  • зехтин - 60 мл
  • магданоз - 3 с.л. накълцан
  • зелен лук - 2 - 3 стръка, само зелената част
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • оцет - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезципете и отстранете мазнината от свинските бъбреци. Измийте добре, за да падне кръвта, и ги нарежете напречно на тънки филийки. Залейте със студена вода, така че да ги покрива, и сипете лъжичките оцет. Оставете да престоят така поне 2 часа.

Отделете и отново измийте добре. Оставете в цедка, за да се отцедят отново, а през това време се заемете със соса.

Чесънът, лукът и маринованите сушени домати поставете в блендер с малко от зехтина от доматите. Смелете до фина консистенция и добавете бирата, бадемите и галетата. Разбъркайте добре.

В тиган на силен огън загрейте половината зехтин и запечете за кратко бъбречетата, докато придобият загар. Сипете сместа за соса и останалия зехтин и гответе, докато се редуцира наполовина - около 4 минути.

Намалете огъня и добавете розмарина, черен пипер и сол на вкус. Оставете да покъкри така, разбърквайки от време на време. Щом сосчето стане гъсто и полепва по бъбреците, отстранете от огъня и похлупете с капак да престои 5-6 минути.

Сложете свежите магданоз и перца зелен лук, накълцани на ситно, и сервирайте ястието топло.

Мезето би било подходящо и да се поднесе с настърган кашкавал, Пармезан или Гауда.

Свинските бъбреци със сос от сушени домати и бира са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: