Пълнозърнести макарони с русенско варено

28/01/2018
"Нещо набързо и много вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пълнозърнести макарони - 1 опаковка от 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушка - 1 бр. зелена
  • гъби - около 100 мариновани
  • русенско варено - 1 консерва от 300 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • яйца - 4 бр.
  • пшеничен грис - 4 с.л.
  • хималайска сол
  • копър - пресен
  • кашкавал - 100 г
  • олио
  • къри
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват според указанията на опаковката в подсолена вода. През това време се накълцват лука, чесънът - задушават се първо те за 10-ина мин, а после и гъбките и чушката се добавят, както и подправките.

Консервата русенско се изсипва последна и с дървена вилица се наситнява, докато се бърка. Прясното мляко се разбива с яйцата, гриса, копъра и хималайската сол и се оставя да престои, докато стане готова запръжката.

В избраната за готвене на ястието тава изсипваме прецедените макарони, отгоре готовата запръжка и разбъркваме двата компонента.

Прясното мляко изсипваме равномерно отгоре и слагаме ястието да се пече на 200 градуса почти до готовност.

Изваждаме за кратко, за да поръсим с рендосания кашкавал, и връщаме до пълна готовност, като изключваме фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар