Фритуле - хърватски понички

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
25/11/2012
"Лесна рецепта за изумително вкусни хърватски понички. Сами по себе си, те са много вкусни, но можете да ги хапвате с конфитюр и сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 712
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • мая - 20 г прясна
  • яйца - 2 жълтъка
  • стафиди - 80 гр
  • лимони - кората на 1 лимон
  • захар - 50 г + 2 с.л.
  • масло - 20 г разтопено
  • топло мляко - 150 - 200 мл
  • ракия - 50 мл
  • сол - 5 г
  • HOSSO - около 500 мл за дълбоко пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Добавете жълтъците, стафидите, солта, 50 г захар, маслото, настърганата лимонова кора и 25 мл ракия.

Отделно се разтваря маята със 100 мл прясно мляко и 2 супени лъжици захар. Покрийте и оставете да втаса на топло.

Добавете готовата мая към брашняната смес. Доливайте постепенно и достатъчно мляко, така че да получите меко тесто. Оставете го почине за около 30 минути.

Загрейте олиото в дълбок тиган. С чаена лъжичка гребвайте от тестото и пускайте в горещото олио. Пържете фритуле (Fritule) от всички страни до златисто. Изваждайте ги върху хартиена кърпа, за да се отцедят от излишната мазнина.

Върху готовите хърватски понички полейте равномерно останалта ракия и поръсете с пъдра захар.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар