Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с кисело зеле на фурна

Свински ребърца с кисело зеле на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински ребърца с кисело зеле на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Причина номер 1 да обичаме зимата са тези свински ребърца с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1.5 кг
  • кисело зеле - 1 голяма зелка или 2 малки
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • копър - 2 с.л. семена
  • вода - 250 мл
  • червен пипер - 1 с.л. с връх
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се измива, ако е много солено, и се нарязва на едро. Изсипва се в тенджера под налягане заедно с олиото, 1 супена лъжица семена копър и водата. Захлупва се и се вари около 40 минути след вдигането на парата.

През това време ребърцата се разделят, поръсват се с малко сол и черен пипер и се нареждат в леко намаслена тавичка. Запичат се във фурната за около 30 минути на 200 градуса.

След това киселото зеле се прехвърля в тавичката при ребърцата, добавя се червеният пипер, другата супена лъжица семена от копър, разбърква се всичко, като ребърцата се покриват със зелето, за да не изгорят, и се запича вече на намалена фурна на 180 градуса за 20 минути.

Сервира се горещо с чаша червено вино!

Свинските ребърца с кисело зеле на фурна са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: