Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ориз и прясно мляко

Кекс с ориз и прясно мляко

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Кекс с ориз и прясно мляко
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
30/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кекс за закуска - това си е истинска класика"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кристална захар - 200 г
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • ориз - 100 г
  • какао - 2 ч.л. нискомаслено
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • овесени ядки - 4 ч.л.
  • масло - 2 с.л. за намазване на формата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме ориза да се вари. След като е готов, го оставяме на страна, за да изстине.

В купа счукваме яйцата и прибавяме кристалната захар и разбиваме добре.

Към сместа добавяме прясното мляко и олиото.

В друга купа смесваме бакпулвера с брашното и ванилията, като ги пресяваме.

На части смесваме брашното към мократа смес.

Готовия сварен ориз смесваме с пудрата захар, овесените ядки и нискомасленото какао.

В кексова форма, която предварително сме намазали с масло, изсипваме първо сместа с яйцата и брашното, а отгоре слагаме и ориза с останалите съставки.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Поръсваме кекса със пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: