Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Оризова пърленка с чубрица

Оризова пърленка с чубрица

Оризова пърленка с чубрица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И да не забравите чубрицата, защото точна тя прави магията завършена"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • царевично брашно - 3/4 ч.ч.
  • оризово брашно - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 щипки
  • шарена сол
  • ориз - 2 с.л. сварен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се оризът в посолено вода и се прецежда.

В купа сипваме двата вида брашно, в средата се оформя кладенче и чукваме яйцето, добавя се олио, сол, чубрица.

В киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне и сипваме в купата.

Добавя се отцеден ориз, разбърква се кексова смес.

В тава върху хартия за печене сипваме тестото. Отгоре се поръсва с щипка чубрица и шарена сол. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути до суха клечка.

Изважда се и леко охладена се нарязва на парчета.

Сервираме пърленката със сирене и маслинки.

Оризовата пърленка с чубрица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: