Шоколадов крем с маскарпоне и мини еклери

31/01/2018
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • течна сметана - 250 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • желатин - 1 с.л.
  • инстантно кафе - 70 мл
  • натурален шоколад - 100 г
  • ром - 3 с.л.
  • захар - 80 г
  • маскарпоне - 200 г
  • белтъци - 2 бр.
  • мини еклери - 1 кутия
  • бял шоколад - 50 г
  • млечен шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливате желатина в малко вода, за да набъбне. Разбивате жълтъците със захарта. Затопляте кафето и в него начупвате шоколада. Бъркате докато се разтвори и прибавяте към яйчената смес.

Разтваряте желатина на водна баня и прибавяте и него заедно с рома. Разбивате с миксер сметаната и на етапи прибавяте към шоколадовия крем. Разбивате белтъците с щипка сол на сняг.

Маскарпонето смесвате със захарта и разбитите белтъци. Започвате да пълните купичките, като най-отдолу поставяте малко от крема с маскарпоне, слагате 2 еклера, сипвате от шоколадовия крем и най-отгоре правите розички от крема с маскарпоне.

С белачка за картофи дялкате бял и млечен шоколад и декорирате крема с тях. Поставяте в хладилника за час.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар