Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Шоколадов крем с маскарпоне и мини еклери

Шоколадов крем с маскарпоне и мини еклери

Шоколадов крем с маскарпоне и мини еклери2 / 2
31/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • течна сметана - 250 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • желатин - 1 с.л.
  • инстантно кафе - 70 мл
  • натурален шоколад - 100 г
  • ром - 3 с.л.
  • захар - 80 г
  • маскарпоне - 200 г
  • белтъци - 2 бр.
  • мини еклери - 1 кутия
  • бял шоколад - 50 г
  • млечен шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливате желатина в малко вода, за да набъбне. Разбивате жълтъците със захарта. Затопляте кафето и в него начупвате шоколада. Бъркате докато се разтвори и прибавяте към яйчената смес.

Разтваряте желатина на водна баня и прибавяте и него заедно с рома. Разбивате с миксер сметаната и на етапи прибавяте към шоколадовия крем. Разбивате белтъците с щипка сол на сняг.

Маскарпонето смесвате със захарта и разбитите белтъци. Започвате да пълните купичките, като най-отдолу поставяте малко от крема с маскарпоне, слагате 2 еклера, сипвате от шоколадовия крем и най-отгоре правите розички от крема с маскарпоне.

С белачка за картофи дялкате бял и млечен шоколад и декорирате крема с тях. Поставяте в хладилника за час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: