Диетичен оризов пудинг

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Помощник Готвач
142
310
337
168
01/02/2018
"Не се притеснявайте за фигурата си - сладкишът е вкусен и диетичен "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накиват за 12 часа във вода колкото да се покрият.

Оризът се смила с кухненски робот до получаването на пухкаво брашно. Блендирайте стафидите с 1 чаша мляко, яйцето и ванилията. Останалото мляко загрейте.

Преди да заври го добавете към получената смес в блендера на лека струя, като внимавате да не пресечете яйцето.

Върнете сместта с добавеното оризово брашно и сварете на ниска температура до сгъстяване, като бъркате непрекъснато. Разсипете в подходящи съдчета.

Забележка: Ако няма как да получите оризовото брашно, можете да си закупите от големите търговски вериги.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар