Начин на приготвяне
Сварява се оризът в подсолена вода и се отцежда, поръсва се с малко вегета и захлупваме с капак.
В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан праз и скилидки чесън, като се добавя 2-3 с. л. вода да се задушат. Прибавя се доматено пюре, разбърква се и наливаме гореща вода.
Добавя се градинският микс от консерва, като се отцежда от течността. Поръсва се със сол, черен пипер, риган и оставяме да се готви на умерен огън.
Когато са готови зеленчуците сипваме сварения ориз, разбърква се, ако е нужно се долива малко вода и оставяме за 3 -4 минути да се смесят вкусовете.
Разбърква се често да не загори, защото течността трябва да изври. Сервираме ориза на тиган с нарязан пресен магданоз и е много вкусно.
Оризът с градински микс на тиган е готов.