Оризови кашкавалки

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Оризови кашкавалки
Снимка: Живка Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Успяхте ли или докато ги направиха и лакомниците ги изядоха преди да ги опитате"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се гаси в млякото. Яйцето се разбива със солта.

Разбъркват се, добавят се настърганият кашкавал и размекнатото масло. Аз нарязах кашкавала на парченца, вместо да настържа. Разбърква се. Прибавя се 1 чаша от брашното. Хубаво се разбърква.

Омесва се меко лепнещо тесто. Оформят се топчета с големината на орех. С лъжица е най-лесно. Подреждат се в тава върху хартия за печене, на разстояние едно от друго (увеличават обема си при печене).

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

Изчезват за секунди...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: