Начин на приготвяне
Измиваме много добре лещата и я слагаме да ври.
Щом заври, изхвърляме първата вода и оставяме да кипне с 2-3 литра вода на бавен огън.
Обелваме скилидките чесън и тях поставяме в лещата. Почистваме лука и го нарязваме на ситно, както и моркова. Чушките нарязваме на ивици.
В нагрято олио изсипваме лук, след това морковите, а накрая - чушките. Прибавяме и подправките, а накрая добавяме и брашното.
Изчакваме да се сгъсти, като загребваме от чорбата и слагаме в тигана. Готовата запръжка я прибавяме при непрекъснато разбъркване.
Оставяме така да поври на бавен огън супата от леща за около 30 минути.
Лещата с пипер и запръжка е готова.