Леща с пипер и запръжка

01/02/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132914820866
"Любимата леща на цялото семейство - плътна и толкова ароматна "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 346
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре лещата и я слагаме да ври.

Щом заври, изхвърляме първата вода и оставяме да кипне с 2-3 литра вода на бавен огън.

Обелваме скилидките чесън и тях поставяме в лещата. Почистваме лука и го нарязваме на ситно, както и моркова. Чушките нарязваме на ивици.

В нагрято олио изсипваме лук, след това морковите, а накрая - чушките. Прибавяме и подправките, а накрая добавяме и брашното.

Изчакваме да се сгъсти, като загребваме от чорбата и слагаме в тигана. Готовата запръжка я прибавяме при непрекъснато разбъркване.

Оставяме така да поври на бавен огън за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар