Начин на приготвяне
Измиваме пържолките и ги режем на много малки късчета. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Слагаме на котлона олио около 7 с.л. и го сгорещяваме. В него слагаме месото и ги задушаваме. Трябва да си променят цвета но не да ги изпържваме до загар.
Лука го обелваме, праза също и го нарязваме на тънко но не ситно, за да може да се усеща. Към месото, като стане готово, слагаме лука и праза и разбъркваме. Задушаваме.
Почистваме пипера, лука, праза. Добавяме нарязана на тънки парченца чушка и нарязан на кубчета морков. Добавяме лютеницата и объркваме. Разбъркваме често. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Поръсваме с чубрица. Слагаме капака отгоре и задушаваме. Намаляваме котлона. Дърпаме плънката.
В малко тенджерка слагаме маслото и олио. Като се разтопи маслото и сгорещи добавяме брашното да се позапържи. Променя цвета си брашното и наливаме на струйка прясното мляко. Намазваме тавичка с масло. Нужни са ни три парчета кори на сач. В случая съм използвала турски кори малки, не от стандартните кори /големи на сач/.
Делим плънката на три равни части, слагаме в парче кора от плънката и загръщаме всеки два противоположни края като плик. Нареждаме ги едно до друго в тавичката. Залива със соса. Отгоре настъргваме с кашкавал и печем до готовност на 200 градуса в загрята фурна.
Режем на три внимателно, за да може се запази целостта и сервираме.Да ви е сладко! Размера на тавичката е 30/20 см. Единия плик го нарязах на парченца, за да се види как изглежда вътре.