Руло от агнешко бутче

07/02/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене150 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме дреболиите и ги нарязваме на ситно. Обезкостяваме бутчето и го оформяме като лост.

В 2/3 от мазнината задушаваме нарязания на ситно зелен лук. Прибавяме дреболиите и продължаваме да задушаваме под похлупак на умерен огън.

След това слагаме нарязаните на ситно магданоз и джоджен и махаме съда от огъня.

Когато се поохлади, разстиламе пълнежа върху листа от бутчето. Навиваме на руло и стягаме с дебел конец. Намазваме рулото с маслото, поръсваме с червения и черния пипер и слагаме в тавичка.

Наливаме виното и толкова топла вода, колкото е необходимо течността да стигне 2/3 от височината на рулото.

Завиваме отгоре тавичката с фолио и печем в умерена фурна 2 часа. След това махаме фолиото и печем до зачервяване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар