Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Вкусна гозба със заешко и смилянски боб

Вкусна гозба със заешко и смилянски боб

Вкусна гозба със заешко и смилянски боб
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Разкошна гозба с богат аромат и неповторим вкус"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 200 г
  • смилянски боб - 500 г шарен
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 ч.ч
  • джоджен - 1 с.л
  • червен пипер - 1 с.л
  • брашно - 1 с.л
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за няколко часа или една нощ. Нарежете заешкото месо на порции, а лука на едро и сложете в тенджера с олиото да се запържат леко.

Прибавете накиснатия и измит боб, сипете вода и сложете да се варят на тих огън.

След като са полусварени сипете и доматеното пюре или пасирани домати, поръсете с джоджена и сол.

Пробвайте месото дали се къса и варете до готовност, след като изключите манджата по желание може да направите запръжка от олио, брашно и червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: