Начин на приготвяне
Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на парчета. Бутчетата също се измиват и се срязват на две.
Доматите се нарязват на едро, лукът се изчиства, измива се и главите се оставят цели.
Продуктите се нареждат в по- голяма и широка тенджера по следния начин: парчетата месо се слагат разбъркано, между тях се нареждат главите лук и дафиновите листа, а отгоре се поръсва черният пипер.
Доматите се нареждат равномерно върху всички продукти. Поръсват се солта и червеният пипер и се сипват олиото, бялото вино и 1 к.ч. вода.
Тенджерата се разклаща няколко пъти на всички страни, за да се стегнат продуктите, похлупваме се и се поставя на дъното на фурната, като капакът се притиска с тежест.
Пече се на тих огън 3 часа, без да се отваря. След 2 часа може да се провери количеството вода и ако е необходимо, да се долее.