Начин на приготвяне
Пилето се измива и повишава с кърпа. Натрива се отвън и отвътре със сол, черен пипер и лимонов сок.
Оставя се да престои 2 часа, а след това се пълни със следната плънка: 100 г ситно нарязан пилешки дроб се смесва със сурово яйце, добавя се ситно нарязани и задушени в масло гъби, ситно нарязана шунка и галета, за да може плънката да получи нужната консистенция.
В плънката може да се добави 2 с.л. нарязан магданоз, посолява се и се поръсва с черен пипер. Пилето се пълни с плънката и се зашива. След това се намазва с разтопено масло, поставя се в тава, залива се с чаша подсолена гореща вода и се поставя в нагрята фурна.
Периодично се залива пилето със собствения му сос и преди края се залива с чаша бяло вино. Ако сосът доста се е изпарил, добавя се малко вряла вода в тавата.
За печенето пиле се нарязва на 4 части, поставя се в плато и се залива със собствения му сос.