Ароматен гювеч със свинско месо

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
186
2k
693
801
1
06/02/2018
"Без запръжки, без допълнителна мазнина - ароматен гювеч, с който да похапнете апетитно и на воля "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 053
  • Преглеждания за месеца271
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета, измийте и подсушете. Картофите, лукът, празът, морковите и тиквичката нарежете на едро.

В глинения гювеч налейте олиото и подредете в дъното месото. Отгоре сложете картофите, лука, праза, резенчета целина, настъргания джинжифил и морковите.

Излейте бульона върху зеленчуците, за да не скрипнат картофите от доматите. След това изсипете консервата гювеч, парчетата тиквичка и изсипете целите домати. Посолете с със захарта.

Излейте виното и посипете с червения пипер и солта. Добавете дафиновия лист, бахара и черния пипер. Прибавете сухите подправки.

Сложете под капачето на гювеча фолио и печете на 200 градуса за два часа.

Отстранете фолиото и поръсете ароматния гювеч със свеж магданоз.

Бележка: В тази рецепта не пържих месото и зеленчуците, а всичко беше в сурово състояние, с изключение на консервите. Резултатът беше фантастичен и по-здравословен - без запръжки и с богата вкусица от аромати!

Вкусно да ви е!

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар