Ароматен гювеч със свинско месо

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14553512
06/02/2018
"Без запръжки, без допълнителна мазнина - ароматен гювеч, с който да похапнете апетитно и на воля "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 116
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета, измийте и подсушете. Картофите, лукът, празът, морковите и тиквичката нарежете на едро.

В глинения гювеч налейте олиото и подредете в дъното месото. Отгоре сложете картофите, лука, праза, резенчета целина, настъргания джинжифил и морковите.

Излейте бульона върху зеленчуците, за да не скрипнат картофите от доматите. След това изсипете консервата гювеч, парчетата тиквичка и изсипете целите домати. Посолете с със захарта.

Излейте виното и посипете с червения пипер и солта. Добавете дафиновия лист, бахара и черния пипер. Прибавете сухите подправки.

Сложете под капачето на гювеча фолио и печете на 200 градуса за два часа.

Отстранете фолиото и поръсете ароматния гювеч със свеж магданоз.

Бележка: В тази рецепта не пържих месото и зеленчуците, а всичко беше в сурово състояние, с изключение на консервите. Резултатът беше фантастичен и по-здравословен - без запръжки и с богата вкусица от аромати!

Вкусно да ви е!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар