Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Специално руло с богата плънка

Специално руло с богата плънка

Специално руло с богата плънка
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"За онези моменти, когато ни се иска да похапнем нещо наистина вкусно - специално руло с богата плънка"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр. средно големи
  • спанак - 250 г
  • кайма - 250 г
  • пармезан - 100 г
  • моцарела - 120 г
  • домати - 2 бр. средно големе
  • магданоз
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • зехтин - за пораснане
  • лук - 1 глава средно голяма
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгчета /може да използвате картофобелачка/.

Застелете дъното на подходяща тава с домакинска хартия. Поръсете обилно с настърган пармезан по цялото дъно на тавата. Отгоре наредете тънък слой картофи. Напръскайте със зехтин.

Сложете тавата в загрята фурна и запечете картофите, докато омекнат и получа лек златист загар. Извадете тавата от фурната и охладете леко.

Почистете спанака и го задушете за 5-6 минути с малко зехтин, докато омекне.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в зехтин до омекването му. Прибавете нарязаните домати. Гответе 3-4 минути и прибавете каймата, като я накъсате на трохи. Гответе, докато каймата смени цвета си.

Върху картофения блат разстелете плънката от кайма, отгоре разстелете задушения спанак и най-отгоре наредете кръгчета моцарела. Окусете със сол и универсална подправка. С помощта на хартията завийте на руло.

Прехвърлете соленото руло в тава, застлана с домакинска хартия, и отстранете хартията от него /тази, която е използвана при печенето/.

Допечете рулото в загрятата фурна за 10-13 минути до получаването на кафеникаво-златист загар. Преди готовност поръсете рулото с настърган кашкавал и след като кашкавалът се разтопи, рулото е готово!

Преди поднасяне поръсете с листенца свеж магданоз.

Специалното руло с богата плънка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Изглежда много апетитно!
11.05.2018 15:07