Начин на приготвяне
В купичка стоплете 200 мл мляко и в него разтворете маята. Пресейте брашното. Направете кладенче и започнете бавно да наливате от маята, като едновременно разбърквате с лъжица.
Добавете солта, содата и захарта, както и останалото мляко. Размесете добре тестото. Покрийте с найлонка и оставете да втаса. Когато тестото утрои обема си, е готово.
Разделете го на 4 равни части. Вземете 1 част и я размесете добре с брашно. След това разточете на голям правоъгълник. Разделете го на две. В намазнена тавичка сложете едното квадратче, намажете го с шоколад, поръсете с малко стафиди и отгоре сложете другото квадратче.
Повторете същото и с останалите 3 части. Когато сте подредили цялата тава така, започнете с една от захлупените части.
Срежете я по средата, като оставите несрязан края, който е в центъра. Точно там трябва да се съединят крайчетата на всички квадратчета. Когато вече сте срязали частта по средата, замотайте двете ѝ части като плитка.
Когато сте свършили същата процедура с всички части, намажете питката с жълтък и поръсете със захар.
Печете на предварително загрята на 150 градуса фурна.
Коментари