Пастет от свинска глава

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
479
311
214
1
07/02/2018
"Позволяваме ви да го мажете само върху филийки с домашно изпечен хляб - така удоволствието е гарантирано в максимална степен "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 741
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинска глава - 15 кг
  • свинско месо - 2 кг
  • яйца - 10 бр.
  • лук - 10 глави
  • дафинов лист - 7 листа
  • черен пипер - 10 зърна (не смлян)
  • растително масло - 100 мл
  • черен пипер - смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо преглеждам свинските глави за наличие на косми, ако има такива, ги пърля с горелка, остъргвам с нож и накисвам в тенджера с топла вода (някой път главите пускат кръв и по този начин ги отцеждам добре).

След това изплаквам главите и слагам в голяма тенджера, добавям дафиновия лист и черния пипер на зърна (не добавяйте сол) и варя за дълъг период от време, докато месото започне да се отделя само от костите.

Нарязвам лука не много фино и запържва в олио. От главите отделям вече свареното месо и го прехвърлям при лука.

Смиламе цялата тази маса с помощта на кухненско оборудване, независимо дали става дума за месомелачка, чопър или блендер, важно е да се нареже всичко.

След това слагам сол, пипер и яйцата, разбърквам добре на каша. След това е необходимо да се премести получената маса в добре измити буркани, не трябва да ги пълним догоре, тъй като пастетът ще се издигне при варене, и стерилизираме два часа.

Ако пък решите да не стерилизирате и да я държите в хладилник да знаете, че е с кратък срок на годност и трябва да направите по-малки количества.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар