Телешко с шарен боб

Телешко с шарен боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко - 750 г
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр
  • шарен боб - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Измийте добре месото с хладка вода, отцедете и след това го поставете в тенджера заедно с маслото и накълцания лук.

Разбъркайте, докато пържите. Когато месото покафенее, добавете вода, колкото да го покрие. Подправете със сол, черен пипер и 1 домат, нарязан на кубчета.

Покрийте тенджерата и оставете месото да заври.

Междувременно почистете предварително накиснатия боб. Добавете го към месото и долейте вода, така че да покрие съдържанието на цялата тенджера.

Варете, докато бобът и месото омекнат. Накрая добавете втория домат, нарязан на кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: