Начин на приготвяне
Лещата се слага да се накисне в гореща вода.
През това време лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът и пиперката - на кубчета. Доматът се нарязва на дребно или може да се настърже.
В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и морковът заедно с кимион, джинджифил и дафинов лист.
След това се добавят всички останали подправки без солта и се разбърква добре.
Прибавя се нарязаният домат и след разбъркване отново се добавя кетчупът.
Измиват се накиснатата леща и оризът и се слагат и те, като се налива 6 ч.ч. вода.
Слага се замразена царевица, добавя се сол на вкус и се оставя да ври на слаб огън до готовност.
По желание около 10 минути преди края може да се добави и нарязан спанак.