Домашна орехова торта с бишкоти

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
62
1
08/02/2018
"Защо обожаваме домашните торти - защото отваряме вратата на хладилника и тя е там "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 502
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се блатът, като се разбиват яйцата със захарта, прибавя се на тънка струя олиото, прясното мляко, какаото. Бакпулверът се смесва с брашното, след което се прибавя. Сместа се изсипва във форма за торта и се пече в затоплена фурна на 180 градуса 30 минути.

След изпичане се изчаква малко да поизстине и се реже на три кръга.

Първият крем се приготвя, като се поставя на котлона 800 грама от прясното мляко. През това време се разбиват яйцата с брашното и се добавя 200 грама мляко. Щом млякото заври, се изсипва яйчената смес и се бърка непрекъснато.

Сваля се от котлона и се прибавя маслото и ванилията.

Вторият крем се прави по описанието на опаковката.

Започва оформянето на тортата. В ринг по края се редят бишкотите, които за малко се потапят в прясно мляко. Слага се първата част от блата, изсипва се от първия крем, нареждат се нарязан на колелца банан. Така се редуват блат, крем, банани.

Най-отгоре се слага вторият крем.

Поръсва се с изпечени и начупени орехи и се украсява пожелание.

Оставя се в хладилника да се стегне.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар