Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с ориз в тенджера

Кисело зеле с ориз в тенджера

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Кисело зеле с ориз в тенджера
Снимка: Анонимен
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Остана ли ви кисело зеле, защото ние имаме една страхотна идея какво да правите с него"

Необходими Продукти

  • кисела зелка - 1 бр. малка
  • вода - 2 ч.ч.топла
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - млян, на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. леко лют
  • ориз - 1 ч.ч. едрозърнест бял
  • лук - 1 глава малка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме си една малка кисела зелка. Нарязваме зелката на две половина и после пак през средата, за да ни е по-лесно да си я режем след това.

Режем киселото зеле на лентички /не много дълги/. Слагаме ги в купа.

В голяма тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Нарязваме една малка главичка стар лук на дребно, която предварително сме почистили.

Задушаваме лукчето в олиото. Измиваме и почистваме ориза. Ползвам бял по-едричък ориз. Слагаме ориза и него вътре и разбъркваме. Трябва да стане прозрачен.

Нарязаното зеле се слага вътре и се разбърква. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме и червения пипер и разбъркваме всичко много добре.

Най-накрая слагаме топлата вода. Разбъркваме. Похлупваме яденето и намаляме котлона на тихо да се готви яденето.

Вече готово яденето го сипваме горещо в чиния и хапваме с хляб или сухари.

Киселото зеле с ориз в тенджера е много вкусно.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за кисело зеле с ориз или кисело зеле на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Стана вкусно ястие!
09.03.2023 18:51
Анонимен
Анонимен
Намаляваме. Научете български. Иначе, благодаря!
15.04.2022 15:57
1
2
Atanas Nikolov
Atanas Nikolov
Здравейте, ще Ви дам един коз! Запържвате- лукът, скилитка чесън, супена лъжица соев сос, черен пипер, червен пипер, шепа стрит сух джоджен, и повечко мазнина -всичко това се задушава 2 минути! Слага се зелето нарязано на ситно, със една чаша от саламурата му и две чаши вода! Това къкри 30- 40 минути след което се добавя ориза! ( Може и люта чушка по желание)
22.02.2019 16:38
25