Начин на приготвяне
Взимаме си една малка кисела зелка. Нарязваме зелката на две половина и после пак през средата, за да ни е по-лесно да си я режем след това.
Режем киселото зеле на лентички /не много дълги/. Слагаме ги в купа.
В голяма тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Нарязваме една малка главичка стар лук на дребно, която предварително сме почистили.
Задушаваме лукчето в олиото. Измиваме и почистваме ориза. Ползвам бял по-едричък ориз. Слагаме ориза и него вътре и разбъркваме. Трябва да стане прозрачен.
Нарязаното зеле се слага вътре и се разбърква. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме и червения пипер и разбъркваме всичко много добре.
Най-накрая слагаме топлата вода. Разбъркваме. Похлупваме яденето и намаляме котлона на тихо да се готви яденето.
Вече готово яденето го сипваме горещо в чиния и хапваме с хляб или сухари.
Киселото зеле с ориз в тенджера е много вкусно.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за кисело зеле с ориз или кисело зеле на фурна.
Коментари