Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с булгур и ориз

Пилешко с булгур и ориз

МариянаМарияна
Новак
3702
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Наситено с аромати ястие, което си има всичко - и месце, и чушки, и ориз... и още няколко съставки, които го правят неустоимо"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • лук - 2 глави
  • булгур - 1 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • пилешки бульон - 2 бр. (може и без)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява. Аз използвам бутчета, крилца, вътрешности.

Лукът се нарязва на ситно. Морковите се обелват и нарязват на шайби, доматите се обелват и режат на кубчета.

За по-бързо и лесно остъргвам кората с нож и обелвам. Пиперът се реже на кубчета или ивици. Булгурът и оризът се заливат с гореща вода за 10 минути и след това се прецеждат.

Лукът се задушава в 100 мл зехтин (за готвене). Когато омекне, се добавят морковите, пиперите и доматите. При нужда се добавя малко от бульона, за да не загаря.

След 10 минути се добавят булгурът с ориза и се залива с 4- 4 1/2 ч.ч пилешки бульон. По желание за по-добър вкус, добавете и кубчетата бульон.

Оставя се да къкри на слаб огън 5-10 минути и се прехвърля в тава. Отгоре се нарежда месото и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

При сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Чудесна рецепта!
08.07.2023 15:25