Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява. Аз използвам бутчета, крилца, вътрешности.
Лукът се нарязва на ситно. Морковите се обелват и нарязват на шайби, доматите се обелват и режат на кубчета.
За по-бързо и лесно остъргвам кората с нож и обелвам. Пиперът се реже на кубчета или ивици. Булгурът и оризът се заливат с гореща вода за 10 минути и след това се прецеждат.
Лукът се задушава в 100 мл зехтин (за готвене). Когато омекне, се добавят морковите, пиперите и доматите. При нужда се добавя малко от бульона, за да не загаря.
След 10 минути се добавят булгурът с ориза и се залива с 4- 4 1/2 ч.ч пилешки бульон. По желание за по-добър вкус, добавете и кубчетата бульон.
Оставя се да къкри на слаб огън 5-10 минути и се прехвърля в тава. Отгоре се нарежда месото и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
При сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Коментари