Пилешки бутчета с гъби и праз лук

ЦветаЦветаНовак251
24/11/2012
"Страхотна комбинация от вкусове и аромати, отсега знаем, че няма да хапнем само една порция "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 667
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 броя пилешки бутчета
  • масло - 30 г
  • праз - 3 - 4 стръка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 винена чаша пилешки
  • гъби - 250 грама
  • сметана - 100 г заквасена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се запържват от двете страни в маслото.

Добавя се нарязаната бяла част на праза и се пържи до омекване.

След това се изсипват бульонът и бялото вино, захлупва се и се оставя около 15 минути.

След това се прибавят нарязаните гъби и подправките, когато се посгъсти малко се прибавя сметаната и се маха от котлона.

Рейтинг

5 9
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар