Начин на приготвяне
Маслото, което е разтопено, се прибавя към кадаифа.
Орехите може да се пасират, а може и само да се начукат на дребно - в зависимост от вкуса. Те заедно със захарта също се прибавят към горните две съставки и всичко се обърква леко. Оставя се настрана, за да попият ароматите на маслото и орехите в кадаифа.
Кремът се приготвя, като прясното мляко се изсипва в тенджера, към него се прибавя и захарта. Изчаква се да заври, като целта е захарта да се разтвори.
Брашното и нишестето се смесват и се разбиват в купичка заедно с малко от прясното мляко. Когато се разтворят и няма бучки, купичката се изсипва в тенджерата и постоянно се бърка, докато кремът се сгъсти.
Най-накрая се прибавя и жълтъкът, като след неговото прибавяне, кремът може да се отстрани от котлона. Изчаква се хубаво да изстине и към него се прибавя сметана и ванилията. Ако използвате прясна ванилия, тя трябва да се прибави още когато кремът се вари, и после да се отстрани.
Взима се тавичка. Намазнява се и се реди половината от кадаифа. Върху него се изсипва кремът. Най-отгоре се слага другата половина и се слага да се пече на 180 градуса, докато кадаифът отгоре се зачерви.