Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Оригинален турски кадаиф с пухкав крем

Оригинален турски кадаиф с пухкав крем

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Оригинален турски кадаиф с пухкав крем
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Добре дошли в клуба на любителите на турските десерти, където втора порция оригинален турски кадаиф с пухкав крем е задължителна"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 300 г
  • масло - 100 г разтопено
  • захар - 5 с.л.
  • орехи - 1 1/2 ч.ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л домашно
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • готварска сметана - 200 мл
  • ванилия - 1/2 шушулка или 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, което е разтопено, се прибавя към кадаифа.

Орехите може да се пасират, а може и само да се начукат на дребно - в зависимост от вкуса. Те заедно със захарта също се прибавят към горните две съставки и всичко се обърква леко. Оставя се настрана, за да попият ароматите на маслото и орехите в кадаифа.

Кремът се приготвя, като прясното мляко се изсипва в тенджера, към него се прибавя и захарта. Изчаква се да заври, като целта е захарта да се разтвори.

Брашното и нишестето се смесват и се разбиват в купичка заедно с малко от прясното мляко. Когато се разтворят и няма бучки, купичката се изсипва в тенджерата и постоянно се бърка, докато кремът се сгъсти.

Най-накрая се прибавя и жълтъкът, като след неговото прибавяне, кремът може да се отстрани от котлона. Изчаква се хубаво да изстине и към него се прибавя сметана и ванилията. Ако използвате прясна ванилия, тя трябва да се прибави още когато кремът се вари, и после да се отстрани.

Взима се тавичка. Намазнява се и се реди половината от кадаифа. Върху него се изсипва кремът. Най-отгоре се слага другата половина и се слага да се пече на 180 градуса, докато кадаифът отгоре се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: