Варена пшеница за помен

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
408
73
40
2
11/02/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 884
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пшеница - 250 г
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • бисквити - 3 - 4 бр. смлени
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • канела - 1 к.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За отгоре
  • пудра захар
  • бонбони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеницата се накисва във вода за няколко часа. Излива се водата, сипва се отново вода и се слага да се вари до пълна готовност.

Сварената пшеница се отцежда от водата, разстила се върху чиста кърпа и се оставя за час, така че кърпата да попие влагата.

Прехвърля се в голяма купа и се добавят смлените орехови ядки и бисквити.

Прибавят се настърганата лимонова кора, пудрата захар, канелата и ванилията. Всичко се смесва много добре и се прехвърля в чиния.

Отгоре се поръсва с пудра захар, заглажда се с кухненска хартия и се подреждат бонбоните.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар