Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран с мляко и чесън

Шаран с мляко и чесън

ЦветаЦвета
Новак
2586692
Шаран с мляко и чесън1 / 2
23/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"Това най-вкусният шаран, който някога сте опитвали ли е или да?"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 брой
  • кисело мляко - 1 чаена чаша
  • олио - 3 супени лъжици
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 1 супена лъжица
  • чесън - 2 глави
  • копър - на вкус сушен
  • девесил - на вкус сушен
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • оцет - 1 супена лъжица
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият и нарязан шаран се разрязва на две, разтваря се и се слага в намазнена тава. Яйцата се разбиват с млякото след което се прибавят брашното, олиото и подправките.

Рибата се залива с тази смес и се изпича в умерена фурна. Когато е готов и се извади, се залива със смес от оцета и счукания чесън и се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
41
34
20
10
Дай твоята оценка: