Зимнина от заешко месце

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
11/02/2018
"В помощ на всяка домакиня - крехко заешко месце в буркани "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заешко месо - 3 заека
  • черен пипер - 1 пакетче, на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет.

Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат.

Може да обезкостите месото, ако не искате да има кокал.

Когато спрат да капят, извадете месото всяко парче хубаво осолете и напълнете бурканите, като слагате по няколко зърна черен пипер.

Притискайте плътно, за да не остава въздух между месото. Затворете с капачки и варете за не по-малко от 3 часа.

Безопасна отварачка за консерви-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Безопасна отварачка за консерви
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Елегантна, красива и най-вече безопасна отварачка за консерви. Има въртящо се приспособление за отваряне и удобна дръжка за захващане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар