Начин на приготвяне
Фурна - 190 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене.
В купа се разбърква бътермилкът с червената боя до хомогенност.
В купа се пресява брашното, какаото, бакпулверът, содата и солта. Разбърква се.
В купата на миксера се разбива мекото масло до крем. Прибавя се захарта и се разбива на висока скорост около 3 мин.
Прибавя се разбитото яйце, ванилията, разбива се отново, докато се приеме, и се прибавя на три пъти брашнената смес, като се редува на два пъти с бътърмилка, завършва се с брашно.
С шпатула се остъргва дъното на купата. С малката лъжица за сладолед се загребва и се поставя топчета на разстояние едно от друго в тавата върху харията за печене. С влажни пръсти се дооформя бисквитата.
Пече се на 190 градуса за около 8 до 10 мин. Веднага щом се появят отгоре на бисквитата пукнатини, означава, че е изпечена. Изваждат се и се оставят за 10 мин в тавата, а след това се подреждат върху решетка до пълното им изстиване.
Ако се изисква бисквитата да е във форма на сърце, още докато е топла, се изрязва със съответната форма.
Пълнеж:
На сух тиган се запича кокосът до златисто. Охлажда се.
Загрява се сметаната до точка на кипене и се заливат парчетата шоколад. Разбърква се до хомогенност и се добавя кокосът, разбърква се. Охлажда се до стайна температура.
След това се слепват бисквитите две по две с шоколада с кокоса.
По избор се гарнира с разтопен шоколад на ивици чрез шприц.
Източник: jyofbaking
Забележка: Бътърмилк се приготвя, като към хладкото мляко се добави 1 с.л. лимонов сок. Изчаква се 10-15 мин и се добавя към тестото.
Бисквитата може да се оформи с ръкавици, защото боята е много силна и оцветява ръката.
Бисквитите Валентинки Червено кадифе са чудни!