Италиански сладкарски Меренг

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
996
8k
3k
3k
1
13/02/2018
"Вижте как да направите италиански меренг като истински италиански майстор-сладкар "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 984
  • Преглеждания за месеца354
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • белтъци - 55 г, стайна температура
  • захар - 150 г кристал
  • вода - 38 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Работи се само миксер.

В купата на миксера се изсипват белтъците. Оставят се близо до котлона.

В тенджерка се изсипва водата и се прибавя захарта, поставя се на силно умерен котлон. Разбърква се, докато захарта се разтопи.

Щом започне да завира, се измерва температурата с готварски термометър. Когато температурата стане на 112 градуса, се започва разбиването на белтъците, докато станат до хубава бяла пяна.

Когато термометърът показва 118 градуса, течността веднага се сваля от огъня и на тънка струйка започва да се прибавя към белтъците при непрекъснато разбиване на висока скорост. Течността не бива да попада върху перките на миксера, също така да не се стича по стените на купата.

Добавя се ванилия екстракт и отново се разбива за 1 мин. Готовите белтъци са много плътни, тежки и с много лъскав цвят.

Удобни за декорации, пълнежи и при по-продължително готвене не се разпадат така лесно, както обикновено разбитите белтъци.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар