Начин на приготвяне
За палачинковата смес чукаме 3 яйца в дълбок съд, към тях прибавяме солта, захарта и содата.
Разбъркваме добре, след това слагаме малко вода и пак разбъркваме,
после слагаме брашно и пак разбъркваме и така редуваме вода брашно, докато стане гладка смес за палачинките без бучки (бърках на ръка с бъркалка, вие може да бъркате с миксер или пасатор).
След като е готова сместа, изпичаме палачинките на загрят тиган сач -
зависи кой каквото има. От получената смес ми излизат 10-11 палачинки .
За плънката на нашата палачинкова торта смесваме майонезата с киселото мляко, натрошаваме и сиренето, към получената смес добавяме нарязан на ситно чесън.
Готовата смес оставяме настрани.
Нарязваме си печените чушки на ивици, киселите краставички на кръгчета, маслинките на колелца - половината, а другата половина - на 4, тоест една маслинка разделена на 4 (за украса). Сваряваме си яйцата до готовност - тях нарязваме на колелца, пак за украса.
Сглобяваме палачинковата торта. Всяка палачинка намазваме с маргарин. В подходящ поднос съд слагаме една палачинка, отгоре на палачинката слагаме от готовата смес и редим отгоре на сместа печените чушки, киселите краставички и маслинките и така отново слагаме палачинка, пак намазваме с сместа и отново отгоре редим - така завършвате, редувайки. Накрая трябва да завършите с палачинка.
С останалата смес заливаме върху палачинковата торта, също слагаме от всички страни на тортата и по края - на мен не ми стигна сместа, затова добавих малко натрошено сирене.
Украсявате по ваш избор - аз украсих по този начин, както е на снимката. Готовата торта разрязваме внимателно и поднасяме, докато е е леко топла.