Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш с мармалад и ганаш

Шоколадов сладкиш с мармалад и ганаш

Шоколадов сладкиш с мармалад и ганаш1 / 2
16/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • масло - 125 г разтопено
  • захар - 125 г
  • пудра захар - 40 г пресята
  • яйца - 2 бр. леко разбити с вилица
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • мармалад - 80 г/по желание/
  • брашно - 145 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • какао - 60 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • За шоколадовата глазура
  • черен шоколад - 50 г /накълцан /
  • масло - 25 г
  • сметана - 3 ч.л.
  • пудра захар - 30 г пресята
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180 градуса. Тавичка 20×20 см покриваме с хартия.

Разбиваме маслото, захарта и пудрата захар на кремче. Добавяме малко по малко яйцата, ванилията и мармалада.

Пресяваме заедно брашното, какаото, бакпулвера, содата и на етапи добавяме към маслената смес, като редуваме с прясно мляко.

Изсипваме в тавичката и печем около 45 минути на 180 градуса.

Готовият сладкиш оставяме около 15 минути в тавичката да се охлади, след това вадим върху решетка до пълно изстиване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: