Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Френски сладкиш

Френски сладкиш

Френски сладкиш2 / 2
16/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 2 к.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ориз - 1 и 1/2 к.ч. полусварен
  • яйца - 3
  • пудра захар - 1 с.л.
  • ябълки - 300 г
  • сок от лимон
  • канела - 1 щипка
  • масло - 3/4 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци.

Ябълките се обелват и настъргват. Прибавят се втората чашка захар, сокът от 1/2 лимон и канелата.

В тавичка, намазана с масло, се поставя пласт от оризовата смес. Отгоре се нанася ябълковият пласт. Редуват се до изчерпване на продуктите, като се завършва с оризов пласт.

Най-отгоре се разпръскват парченца от останалото половин пакетче масло.

Пече се в предварително загрята умерена фурна. Останалите 2 белтъка се разбиват на сняг със захар на вкус и се разстилат върху сладкиша. Оставя се във фурната да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: