Начин на приготвяне
Този плодов тарт е разкошен и се приготвя много лесно. Можете да приготвите сладкиша с пресен ананас, като намажете повърхността с топло сладко от праскови за тези, които не харесват желатинова заливка.
Насладете се на приготвянето на неустоимо вкусният ананасов тарт. Първо, приготвяме маслено тесто, което е лесно, бързо и преди всичко много добро! Чисто удоволствие е тестото: Поставете брашното, пудрата захар и солта в съд или в купата на вашия кухненски робот.
Разбъркайте с дървена лъжица или с кухненския робот.
Добавете маслото на парчета. Трябва да е сравнително меко. Ако не, поставете го в микровълновата за няколко секунди, но внимавайте, не трябва да се разтопи.
Омесете с пръсти или използвайте вашия робот. Трябва да получим много фина и зърнеста текстура, която наподобява пясък, откъдето идва и името му.
След това добавете яйцето и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто (отново с дървената лъжица или с робота). С това тесто оформете топка. Увийте го в стреч фолио, за да не стане коричка, и го охладете за поне час или веднага разстелете във формата и после охладете формата за 15-20 мин в хладилника.
Който вариант ви е по-лесен, него направете. Ако сте прибрали тестото на топка в хладилника, извадете го четвърт час преди употреба, за да омекне. Ако го извадите и от хладилника непосредствено преди печене, ще се разточи трудно и ще се счупи, ще прекарате много време да го оформите, докато на стайна температура ще се отпусне от само себе си.
С точилка разточете това тесто върху набрашнена работна повърхност (с около 20 г брашно) или върху пергаментова хартия. Готово!
Може да се гарнира и да се пече на 180°C в зависимост от плодовете, които ще използвате. Ще видите, нищо общо с масовото тесто, което се предлага в търговската мрежа!
Докато нашето тесто се отпуска, приготвяме вкусният пълнеж за плодовия пай. В дълбока купа счукваме яйцата, добавяме захарта ванилията, щипка сол и разбъркваме да се смесят добре, после добавяме сметаната или кокосовата сметана (на стайна температура) и брашното. Готово!
Посипваме кокосови стърготини върху тестото, разточено и поставено в тавичката за пай със 3-4 см борд. Използвайте тавичка 26 см.
След това разпределяме равномерно нарязан на кубчета ананас от компот и върху него изливаме яйчено сметановата смес. Поставяме във фурната и печем на 180 °C за около 40 минути. Отгоре сладкишът с ананас ще получи красив златист загар и е готов.
Докато печем нашият сладкиш, приготвяме желираната заливката. Смесваме в касерола сока от компота на ананаса, екзотичният сок от кутия (какъвто ви допада като вкус) или само компота.
Добавяме агар-агар и поставяме на котлона. Когато заври, го разбъркваме две минути и сваляме от котлона. Оставяме на страна да се охлади. След това заливаме изпечения и охладен сладкиш, изчакваме да се стегне добре и сервираме.
Насладете се на тази неустоимо вкусна френска класика - оригинален френски сладкиш с ананас
Съвет: този млечен сладкиш можете да приготвите със 200 г натрошени бисквитки за основа и да изпечете, ако се затруднявате с тестото.