Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Оригинален френски сладкиш с ананас

Оригинален френски сладкиш с ананас

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Оригинален френски сладкиш с ананас
Снимка: Ivelina
1 / 3
07/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Този разкошен и лесен сладкиш с ананас можете да приготвите със 200 г натрошени бисквитки за основа и да изпечете, ако се затруднявате с тестото."

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 300 г
  • масло - 130 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 2
  • сол - щипка
  • ванилия
  • Пълнеж
  • ананас - 450 г компот
  • сметана - 150 мл или кокосова сметана
  • захар - 50 г или 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • ванилия
  • За желатинова заливка
  • компот на ананас - 200 мл сока
  • плодов сок - 100 мл от екзотични плодове от кутия
  • агар агар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този плодов тарт е разкошен и се приготвя много лесно. Можете да приготвите сладкиша с пресен ананас, като намажете повърхността с топло сладко от праскови за тези, които не харесват желатинова заливка.

Насладете се на приготвянето на неустоимо вкусният ананасов тарт. Първо, приготвяме маслено тесто, което е лесно, бързо и преди всичко много добро! Чисто удоволствие е тестото: Поставете брашното, пудрата захар и солта в съд или в купата на вашия кухненски робот.

Разбъркайте с дървена лъжица или с кухненския робот.

Добавете маслото на парчета. Трябва да е сравнително меко. Ако не, поставете го в микровълновата за няколко секунди, но внимавайте, не трябва да се разтопи.

Омесете с пръсти или използвайте вашия робот. Трябва да получим много фина и зърнеста текстура, която наподобява пясък, откъдето идва и името му.

След това добавете яйцето и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто (отново с дървената лъжица или с робота). С това тесто оформете топка. Увийте го в стреч фолио, за да не стане коричка, и го охладете за поне час или веднага разстелете във формата и после охладете формата за 15-20 мин в хладилника.

Който вариант ви е по-лесен, него направете. Ако сте прибрали тестото на топка в хладилника, извадете го четвърт час преди употреба, за да омекне. Ако го извадите и от хладилника непосредствено преди печене, ще се разточи трудно и ще се счупи, ще прекарате много време да го оформите, докато на стайна температура ще се отпусне от само себе си.

С точилка разточете това тесто върху набрашнена работна повърхност (с около 20 г брашно) или върху пергаментова хартия. Готово!

Може да се гарнира и да се пече на 180°C в зависимост от плодовете, които ще използвате. Ще видите, нищо общо с масовото тесто, което се предлага в търговската мрежа!

Докато нашето тесто се отпуска, приготвяме вкусният пълнеж за плодовия пай. В дълбока купа счукваме яйцата, добавяме захарта ванилията, щипка сол и разбъркваме да се смесят добре, после добавяме сметаната или кокосовата сметана (на стайна температура) и брашното. Готово!

Посипваме кокосови стърготини върху тестото, разточено и поставено в тавичката за пай със 3-4 см борд. Използвайте тавичка 26 см.

След това разпределяме равномерно нарязан на кубчета ананас от компот и върху него изливаме яйчено сметановата смес. Поставяме във фурната и печем на 180 °C за около 40 минути. Отгоре сладкишът с ананас ще получи красив златист загар и е готов.

Докато печем нашият сладкиш, приготвяме желираната заливката. Смесваме в касерола сока от компота на ананаса, екзотичният сок от кутия (какъвто ви допада като вкус) или само компота.

Добавяме агар-агар и поставяме на котлона. Когато заври, го разбъркваме две минути и сваляме от котлона. Оставяме на страна да се охлади. След това заливаме изпечения и охладен сладкиш, изчакваме да се стегне добре и сервираме.

Насладете се на тази неустоимо вкусна френска класика - оригинален френски сладкиш с ананас

Съвет: този млечен сладкиш можете да приготвите със 200 г натрошени бисквитки за основа и да изпечете, ако се затруднявате с тестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: