Любим домашен парен козунак

22/02/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо695
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размива се маята в 1 ч.ч. хладка вода и 150 г брашно. Покрива се с кърпа и се оставя на топло. Разбиват се 8 яйца със захарта и солта, добавя се 200 г масло, ванилията, рома и 1 ч.ч. брашно.

Разбива се сместа добре, налива се прясното мляко в тенджера, добавя се останалото масло и се слага на котлона. Когато кипне, се сипват 2 ч.ч. брашно и се бърка непрекъснато, докато не започне да се отделя от стените на съда.

Сваля се от огъня, оставя се 3 минути да изстине и се прибавят едно по едно четирите яйца, като се продължава да се бърка. Така приготвената смес се прибавя към тестото с маята и се измества добре.

Добавя се останалото брашно и тестото отново се измесва добре. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Към втасалото тесто се прибавят захаросаните плодове, стафидите и бадемите.

Намазват се две малки и една голяма форма с масло и в тях се разпределя тестото за козунаците. Оставя се да втасат отново. След това се намазват с разбито яйце и се пекат в умерена фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Пробвах рецептата и се получи уникално.
0
0