Мариновани пилешки бутчета във фолио

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
468
308
207
1
16/02/2018
"Толкова сочни, толкова ароматни, толкова неустоими "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 075
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин - 1 ч.ч. хубав
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа разбъркайте заедно лимоновия сок, горчицата, 1 чаена лъжица сол и 1/2 чаена лъжичка пипер. При разбъркване бавно добавете зехтина, докато се смесят добре. Оставете маринатата настрани.

Поставете алуминиево фолио на дъното на тава и върху него наредете пилешките бутчета, посолете обилно със сол и черен пипер от двете страни.

Изсипете половината от марината върху бутчетата, запазвайки другата половина, която да използвате по-късно.

Прибираме тавичката в хладилника и оставяме да се мариноват бутчетата най-малко 2 часа.

Загрейте фурната до 200-250 градуса. Печете бутчетата 35-40 минути или докато се сготви.

Извадете ги от фурната и излейте останалата марината над горната част на пилето.

Покрийте ястието с алуминиево фолио и оставете да остане за 10 минути.

Резултатът е крехки и сочни пилешки бутчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Божилова
Много вкусна марината.Оставих пилешките бутчета 24 ч. в маринатата и станаха невероятни.
0
0