Малки ябълкови пайове с бадеми

marcheva14marcheva14Мастър Шеф91971056551
16/02/2018
"Малките пайове са за предпочитане, защото може да излапате поне няколко "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Плоска тава покрита с хартия.

Ябълките се почистват и настъргват на ренде. Поставят се в широк тиган на умерен котлон. Разбъркват се периодично, докато течността се изпари. Добавя се захарта, разбърква се отново да се изпари течността и когато сместа е напълно суха, се добавят канелата и бадемите. Разбърква се и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади напълно.

Мекото масло се поставя в купа, добавя се яйцето, захарта, сметаната, олиото, ванилията и солта. Разбърква се с дървена лъжица и на два пъти се добавя брашното с бакпулвера.

Измесва се с ръка, докато се оформи топка тесто. Дели се на две равни части. Едната част се покрива с фолио, а другата се разточва с точилка върху малко брашно на кръг с дебелина около 3-4 мм.

С формичка около 7 см се изрязват кръгчета, на едните кръгчета се изрязва с малка формичка в средата малка дупка.

На основното кръгче се поставя пълна чаена лъжичка от плънката, захлупва се с друго кръгче но с дупка. С вилица се защипват крайчетата на тестото. Оставят се на студено за около 20 мин. За другата част от тестото може да се ползва по-голяма форма за изрязване - около 10-12 см, и се процедира по същия начин.

След като са охладени достатъчно, се пече на 180 градуса за около 15 - 20 мин или до хубаво златисто.

Охладени се посипват с пудра захар.

Източник: Easy Turkish Recipesподобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар