gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова торта с маскарпоне

Шоколадова торта с маскарпоне

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
843963036753
Шоколадова торта с маскарпоне
Снимка: Мария Доева
1 / 3
17/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Да се чете като шоколадова наслада с маскарпоне"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 150 г
  • какао - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • Продукти за крема
  • маскарпоне - 500 г (или 250 г + 400 г заквасена сметана
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • сладко от боровинки - 1/2, или ягоди
  • Шоколадова глазура
  • шоколад - 100 г млечен
  • прясно мляко - 50 мл
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта и ванилията ги разбъркваме хубаво до пълното разтваряне на захарта и до получаването на хубав пухкав бял крем.

Взимаме брашното, пресяваме го и го добавяме към яйчната смес. Към нея се добавят и какаото със солта. Бъркаме всичко със дървена лъжица или ако е с миксера, трябва на по бавни обороти, за да не се изгуби обема на яйцата.

Във форма със разкопчаващи се стени се слага хартия за печене и я намазваме с малко мазнина.

От получената смес делиме на 3 равни части, като всяка част (тесто за блат) печеме на 180°С за около 12 до 15 минути.

Разбиваме сметаната със захарта и към тях добавяме и маскарпонето.

Готовите блатове ги сиропираме с подсладена вода, след което ги намазваме със получения крем.

Върху крема слагаме и от сладкото (боровинки или ягоди).

Най-отгоре завършваме само с крем, като върху крема украсяваме със шоколадовата глазура /продуктите за глазурата се разтапят и с готовата смес се украсява тортата/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: