Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците и белтъците на яйцата.
Сметаната се слага в тенджера и се оставя да заври за около 30 секунди, излива се веднага при жълтъците и се разбъркват добре с миксер.
Сместа се връща в тенджерата и се оставя да заври. Разбърква се на огъня, докато се сгъсти и започне да полепва по лъжицата. След това се изсипва в плитък съд за готвене и се оставя в хладилник за една нощ.
Два часа преди сервиране студеният крем се поръсва равномерно със захарта, която е карамелизирана. Карамелизирането се избършва под грил предварително загрят на максимална температура.
Захарта се карамелизира като гладка кора върху крема. Може да се наложи да се завърти съдът с крема под грила, за да се получи равномерен цвят.
Важно е тази процедура да се направи бързо, за да може да се карамелизира захарта отгоре, а крем брюлето да остане студен и твърд отвътре.
Коментари
Второ: Защо не пише каква е сметаната и дали е подсладена, като това е от ограмно значение.
Трето: За маска за коса се използват жълтъци, а не белтъци.Белтъците се използват за целувки.
Четвърто: Ако така варите жълтъци и сметана. сипвате вряла сметана, после варите сметанено жълтъчната смес, ще получите сметанена смес с бъркани яйца. Това си става на тънка струя с темпериране и после варене на тих огън.
Пето: Не е готварски курс и това ли позволява не малка част от рецептите да са написани тъпо, награмотно, неорганизирано. Ако четящите рецепти знаеха как се приготвя съответния сладкиш, нямаше да им е необходима рецепта. Или рецепта се нарича само частта с изброяването на дозировката на съставките.
Второ - Явно тук н крема захар не се слага. Да не говорим, че най-вероятно става дума за сладкарска сметана, която си има сладост. Захарта се карамелизира върху крема най-добре и лесно с кухненска газова горелка.
И макар да не е стандартния крем, но не е толкова неясно.
Може би малко повече ви мързи да мислите и ви е по-лесно да се заядете. Това не е готварски курс!!!