Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки боздуганчета с песто

Пилешки боздуганчета с песто

Пилешки боздуганчета с песто
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
13
"Вярвате или не, но тези пилешки боздуганчета са наистина опасно вкусни кулинарни оръжия"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г горната част на крилцето
  • босилеково песто - 2 - 3 с.л.
  • универсална подправка - за пиле
  • магданоз - сух
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете 2-3 с.л. босилеково песто с 2-3 с.л. зехтин. Намажете всяко пилешко боздуганче със сместа.

Поръсете със сух магданоз, соев сос, подправка за пиле и ако е необходимо, поръсете със сол.

Подредете пилешките крилца в тава за печене.

Изпечете в загрята фурна до 200 градуса до златисто-кафеникав загар.

Поднесете с подходяща салата.

Пилешките боздуганчета с песто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: