Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки боздуганчета с песто

Пилешки боздуганчета с песто

Пилешки боздуганчета с песто
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
14/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
13
"Вярвате или не, но тези пилешки боздуганчета са наистина опасно вкусни кулинарни оръжия"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г горната част на крилцето
  • босилеково песто - 2 - 3 с.л.
  • универсална подправка - за пиле
  • магданоз - сух
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете 2-3 с.л. босилеково песто с 2-3 с.л. зехтин. Намажете всяко пилешко боздуганче със сместа.

Поръсете със сух магданоз, соев сос, подправка за пиле и ако е необходимо, поръсете със сол.

Подредете пилешките крилца в тава за печене.

Изпечете в загрята фурна до 200 градуса до златисто-кафеникав загар.

Поднесете с подходяща салата.

Пилешките боздуганчета с песто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: