Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак със сирене и бекон

Качамак със сирене и бекон

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Качамак със сирене и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Качамак за шампиони"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 200 г
  • вода - 600 - 700 г
  • сирене - 200 г
  • бекон - 4 - 5 лентички
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата със солта вода се сипва постепенно царевичното брашно, като непрекъснато се бърка с дървена лъжица. Най-добре става с точилка. Бърка се непрекъснато, докато започнат да излизат мехурчета и да се разпукват.

Когато се свари, се сваля от котлона. В незалепващ тиган се запичат леко парчетата бекон, след което се режат на малки парчета.

Беконът и 3/4 от натрошеното сирене се прибавят към качамака.

Олиото се сгрява и се църва червеният пипер върху качамака. Разбърква се и отгоре се прибавя останалото сирене. Може да пробвате дали ви е достатъчно солен и да си прибавите сол или сирене.

А водата е според това как го харесвате, като гъста кашичка или на лъжици.

А може да си го ядете и сладък - с петмез, така, както са го яли бабите ни, или с някакво сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: