Трифонова погача ГРОЗД

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
19/02/2018
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо389
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Погачи

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко, като в купичка разтворите маята със захарта и около 100 мл мляко.

Счупете яйцата, отделете единия жълтък за намазване, а при другия добавете останалото мляко и олио.

Пресейте брашното със солта и замесете хубаво гладко тесто. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.

Оформянето е много лесно, като първо разточите дебела кора и с помощта на чаша изрежете кръгове, подредете ги във форма на грозде.

Изрежете дръжка и листа, които оформете с остър нож.

Оставете да втаса, след което намажете със жълтъка с малко мляко.

Поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса.

Готова е за около 30 минути.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Димова
Много оригинална и красива
0
0