Начин на приготвяне
Овкусете бутчетата със сол и черен пипер. Почистете и нарежете гъбите на тънки парчета. Нарежете бекона на кубчета или на тънки листчета.
Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган и запържете до златисто бутчетата, първо от страната с кожата, за около 5 минути от всяка страна.
Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. При готовност извадете бутчетата и ги подредете в огнеупорна тава и запечете в загрятата фурна за 20 мин.
В тигана от бутчетата сипете нарязаните гъби. Гответе около 5 мин, като разбърквате и добавете бекона. Разбъркайте хубаво и добавете сметаната и подправките и намалете температурата на котлона.
Варете около 5 минути на ниска температура. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо. Извадете бутчетата от фурната и ги поставете в тигана с гъбения сос.
Гответе още около 10 мин.
Сервирайте с паста като гарнитура или друга по желание.
Пилешките бутчета с печурки и сметана са много вкусни.