Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с печурки и сметана

Пилешки бутчета с печурки и сметана

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки бутчета с печурки и сметана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Любим вкус, приготвен по майсторски начин"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. (около 1 кг)
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • печурки - 300 г
  • бекон - 100 г пушен
  • сметана - 500 мл за готвене
  • сол
  • паста - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете бутчетата със сол и черен пипер. Почистете и нарежете гъбите на тънки парчета. Нарежете бекона на кубчета или на тънки листчета.

Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган и запържете до златисто бутчетата, първо от страната с кожата, за около 5 минути от всяка страна.

Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. При готовност извадете бутчетата и ги подредете в огнеупорна тава и запечете в загрятата фурна за 20 мин.

В тигана от бутчетата сипете нарязаните гъби. Гответе около 5 мин, като разбърквате и добавете бекона. Разбъркайте хубаво и добавете сметаната и подправките и намалете температурата на котлона.

Варете около 5 минути на ниска температура. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо. Извадете бутчетата от фурната и ги поставете в тигана с гъбения сос.

Гответе още около 10 мин.

Сервирайте с паста като гарнитура или друга по желание.

Пилешките бутчета с печурки и сметана са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: